Από το Blogger.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Δράσεις Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού 15-23 Οκτωβρίου 2016 - Χανιά

11:07 μ.μ. - By Γιώργος Γώγουλος 0

Δράσεις με θέμα τον προγραμματισμό  με τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής στο Γυμνάσιο Πλατανιά, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού 15-23 Οκτωβρίου 2016 [ http://codeweek.eu/  για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Π.Ε. Χανίων:

1)            Τετάρτη 19/10
Εργαστήριο: «Φτιάξε το ρομπότ μπασκετμπολίστα» (LegoNXT) 3:00μμ έως 7:00μμ  για παιδιά 11 έως 14 ετών [Θέσεις 18]
Η ρομποτική είναι ο κλάδος της μηχανικής που υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Ο προγραμματισμός των robot όμως είναι επίσης μια μεγάλη πρόκληση. Με τα πακέτα NXT της lego οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των robot και τον προγραμματισμό τους.  
2)            Πέμπτη 20/10
Εργαστήριο: «Φτιάξε το δικό σου παιχνίδι» (Scratch) 3:00μμ έως 6:00μμ για παιδιά 10 έως 13 ετών [Θέσεις 20]
Το μήνυμα που επιθυμούμε να περάσει στα παιδιά : «Μην παίζεις απλά ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Δημιούργησε το δικό σου» Το περιβάλλον Scratch είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για παιδιά μικρών ηλικιών  για την ενασχόληση με τον προγραμματισμό. Μέσα από το εργαστήριο οι μαθητές θα αποκτήσουν κάποιες εισαγωγικές δεξιότητες δημιουργίας απλών παιχνιδιών στον υπολογιστή.
3)            Πέμπτη 20/10
Φιλοξενία ομάδων Hackathlon 9:30 πμ έως 17:30 [Μέγιστο 3 ομάδες]
Στο Γυμνάσιο θα φιλοξενήσουμε ομάδες που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο προγραμματισμού Hackathlon που διοργανώνει το Future Classroom LAB της ΕΕ. Ομάδες μαθητών που έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή αυτή γιορτή προγραμματισμού και επίλυσης προβλήματος, είναι ευπρόσδεκτοι να φιλοξενηθούν με την ομάδα τους χρησιμοποιώντας τους πόρους και τα μέσα που διαθέτει το Γυμνάσιο Πλατανιά.
4)            Παρασκευή 21/10 
Εργαστήριο: «Προγραμματισμός app για κορίτσια» (AppInventor) 3:00μμ έως 6:00μμ   για κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου [Θέσεις 20]
Το στερεότυπο των προηγούμενων δεκαετιών πως ο προγραμματισμός συσκευών είναι κάτι που αφορά τους άνδρες είναι επιτακτική ανάγκη να ακυρωθεί. Η γυναικεία οπτική πάνω στα εργαλεία που σήμερα και αύριο θα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας είναι αναγκαία να υπάρξει. Ο προγραμματισμός φορητών συσκευών android (Tablet και Smartphone’s) σε αρχικό προγραμματιστικό στάδιο γίνεται πολύ εύκολα με  τη χρήση του περιβάλλοντος AppInventor που διαθέτει δωρεάν το MIT και η Google.

Για όλα τα εργαστήρια η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, θα υλοποιηθούν στο εργαστήριο πληροφορικής του Γυμνασίου Πλατανιά, και απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και μαθήτριες της Π.Ε. Χανίων που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.
Η πρόσβαση στο Γυμνάσιο μπορεί να γίνει με το ΚΤΕΛ (Στάση έξω από το Γυμνάσιο και πυκνά δρομολόγια)
Η δήλωση συμμετοχής (Κράτηση θέσης) μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσα από το δικτυακό τόπο του Γυμνασίου Πλατανιά (www.gymnasio-platania.gr)
Για το Hackathlon η δήλωση συμμετοχής είναι στο http://www.allyouneediscode.eu/ και οι ομάδες που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο Γυμνάσιο θα πρέπει να επικοινωνήσουν έως την Τετάρτη 19/10.

Ετικέτες:

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση...

0 σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προγραμματισμός

Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ

Εκδηλώσεις/Δράσεις/Επιμόρφωση ΥΠΑΙΘ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Esos.gr Rss Feed

back to top