Από το Blogger.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Έκθεση/ Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας_2015-16, 1η Ανακοίνωση

4:07 π.μ. - By Γιώργος Γώγουλος 0

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Έκθεση/ Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (http://ekthesi-mathitikis-dimiourgias.blogspot.gr/) θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) στο παλιό λιμάνι των Χανίων, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου 2015. Πέρυσι με μεγάλη επιτυχία παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε μια γιορτή δημιουργίας και έκφρασης των μαθητών μας.

Παράλληλα, το φετινό 6ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στα Χανιά, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, και στη Φλώρινα αντίστοιχες ημέρες. Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 8 Απριλίου, όταν στις 12:00 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας, θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών οι οποίες δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής. Αφορά όλες τις βαθμίδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο). Στην Έκθεση μπορούν να συμμετέχουν και έργα μαθητών, διαθεματικού/ διεπιστημονικού περιεχομένου, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων βιωματικές δράσεις του΄ Γυμνασίου, Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., όπως και έργων Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ., ή άλλων σχολικών δραστηριοτήτων με συμμετοχή εκπαιδευτικών Πληροφορικής.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας καθώς και η συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.

Η Έκθεση/ Φεστιβάλ παραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Ρεθύμνου και συμμετοχή του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χανίων και θα είναι ανοικτή στο κοινό.
Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10-2015).

Στη φετινή Έκθεση/ Φεστιβάλ θα έχουμε ειδική θεματική έργων των μαθητών με τίτλο "Δίνουμε ρυθμό στις δημιουργίες μας: Animation"

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση...

0 σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προγραμματισμός

Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ

Εκδηλώσεις/Δράσεις/Επιμόρφωση ΥΠΑΙΘ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Esos.gr Rss Feed

back to top