Από το Blogger.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα του Κώδικα [8-14 Δεκεμβρίου 2014]

7:55 π.μ. - By Γιώργος Γώγουλος 0

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2/17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην παγκόσμια δράση Προγραμματισμού «Η Ώρα του Κώδικα» http://hourofcode.com/gr, http://code.org/.
Μετά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και σε συνέχεια των δράσεών μας, στις 8-14 Δεκεμβρίου 2014 συμμετέχουμε στο παγκόσμιο κίνημα για την Εκπαιδευτική Εβδομάδα της Επιστήμης των Υπολογιστών. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να τον προγραμματισμό και τις εφαρμογές του. Στο μήνυμα «…οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά για τον προγραμματισμό», η ιδέα είναι να απομυθοποιηθεί ο Κώδικας οι σχετικές δεξιότητες, και παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά να γνωρίσουν την Αλγοριθμική σκέψη.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί προσκαλείται να συμμετάσχει, να προτείνει εκδηλώσεις ή να συμμετέχει με το σχολείο του και να το δηλώσει στο e-mail gogoulosg@sch.gr, στο δικτυακό τόπο αναφοράς http://cseduweek.wordpress.com/ και στο χάρτη http://hourofcode.com/gr για να προβληθεί πάλι η χώρα μας και φέτος.

Ετικέτες:

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση...

0 σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προγραμματισμός

Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ

Εκδηλώσεις/Δράσεις/Επιμόρφωση ΥΠΑΙΘ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Esos.gr Rss Feed

back to top