Από το Blogger.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

1ος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

10:43 μ.μ. - By Γιώργος Γώγουλος 0

WeDo SCRATCHing

Εμφάνιση WDS.jpgΟ διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής “WeDo SCRATCHing” αποτελεί ιδανική ευκαιρία για εμπλοκή των παιδιών σε δημιουργική επίλυση προβλήματος με σύγχρονη τεχνολογία.
Δραστηριοποιούμε τα παιδιά έτσι ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις της κοινωνίας - ένα μέλλον όπου η καινοτομία, η πρωτοτυπία και η ικανότητά του να συνεργαστεί με άλλους, θα αποτελέσουν καίριας σημασίας παραμέτρους.
O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WeDo SCRATCHing είναι μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που φέρνει σε επαφή μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τη δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις του διαγωνισμού.
Οι μαθητές όλης της χώρας καλούνται να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ομάδες των 2-5 μελών, μέσω του σχολείου τους.
Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη κατασκευή μοντέλο που να μοιάζει και να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού.
Οι μαθητές θα δημιουργήσουν ομάδες οι οποίες θα χτίσουν και θα κινήσουν μέρη της κατασκευής είτε με παροχή ρεύματος (μπαταρίες) είτε μέσω του υπολογιστή με αυτοματισμούς.
Ο διαγωνισμός είναι Πανελλήνιος αποκλειστικά για μαθητές του Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, που θα ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2015.
Οι συμμετοχές ανά περιφέρεια είναι περιορισμένες, γι ́ αυτό είναι σημαντικό να δηλώσετε άμεσα την ομάδα σας. Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν και η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 3 έως 6 άτομα.
Κάθε ομάδα, θα παραλάβει το ειδικό εκπαιδευτικό πακέτο, ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ – COSMOTE, με οδηγίες και υλικά όπως επεξεργαστή, αισθητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής (WeDo). Ως γλώσσα προγραμματισμού θα χρησιμοποιηθεί η Scratch
(http://scratch.mit.edu).
Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν, και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η δική μου πόλη».

Ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες του εκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού WRO Hellas,
θα οργανώσουν σε συνεργασία με την εκάστοτε περιφέρεια εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές ημερίδες για τους εκπαιδευτικούς ανά περιφέρεια, με στόχο να τους ενημερώσουν και να τους παρουσιάσουν τον
σχεδιασμό και την κατασκευή του ρομποτικού μοντέλου.

Ο Διαγωνισμός ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2015. Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας θα
πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων. Λεπτομέρειες για τον τελικό θα λάβετε σε ξεχωριστή ενημέρωση.

Ο κάθε μαθητής- μέλος των 3 πρώτων ομάδων του Διαγωνισμού, δηλαδή εκείνων που θα συλλέξουν τους περισσότερους βαθμούς, θα κερδίσει:
Μέλη 1ης  Ομάδας: Laptop
Μέλη 2ης  Ομάδας: Tablet
Μέλη 3ης Ομάδας: Φωτογραφική Μηχανή

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση...

0 σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προγραμματισμός

Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ

Εκδηλώσεις/Δράσεις/Επιμόρφωση ΥΠΑΙΘ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Esos.gr Rss Feed

back to top