Από το Blogger.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σεμινάριο/ Συζήτηση για Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα

12:51 π.μ. - By Γιώργος Γώγουλος 0

Με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/01/2014) Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής και ο ενημερωτικός κόμβος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), διοργανώνουν Διαδικτυακό σεμινάριο - συζήτηση (webinar) για μαθητές – εκπαιδευτικούς Γυμνασίων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/01/2014 μεταξύ 12:00 και 14:00 και ομιλητές:
  • Δρ. Γιώργος Κορμάς, Εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Μ.Ε.Υ.
  • Δρ. Κώστας Λιμνιώτης, Πληροφορικός Ελεγκτής, ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ,
  • Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Το webinar συντονίζουν οι Δρ. Σπύρος Παπαδάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας και Άρης Λούβρης, Επιμελητής ιστότοπου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Τεχνική στήριξη προσφέρουν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - ΕΕΥΕΜ.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνουν σύντομες (10’) εισηγήσεις από τους ομιλητές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις με σχετική συζήτηση.
Η δράση αυτή οργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ-ΔΕ) - Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ19 και θα μπορέσουν να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης μαθητές από 100 Γυμνάσια (50 από την ΠΔΕ-ΔΕ και 50 από την υπόλοιπη Ελλάδα).
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων – επισκέψεων για την αγωγή στο Διαδίκτυο και στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο. Το κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει πρέπει με απόφαση του συλλόγου να εγκρίνει την συμμετοχή στην εκδήλωση με τη συναίνεση του Σχολικού Συμβούλου (129287/Γ2/10‐11‐2011).
Τα Γυμνάσια και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση θα κάνουν μόνο ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής Σχολείου στο Webinar 28-01-2014 (μέχρι τη Δευτέρα 20/01/14 και ώρα 10:00 π.μ.). Εάν οι αιτήσεις υπερβούν τις 100, τα σχολεία θα επιλεγούν αναλογικά με τη συναίνεση των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ19 που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτή τη δράση.

Ετικέτες: ,

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση...

0 σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προγραμματισμός

Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ

Εκδηλώσεις/Δράσεις/Επιμόρφωση ΥΠΑΙΘ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Esos.gr Rss Feed

back to top